Eye Diagnostics

Oogdiagnostiek op iedere gewenste locatie

MacuAid

Omdat voorkomen beter dan genezen is!

Waarom een voedingssupplement gebruiken?

In ons oog is het macula-pigment de belangrijkste bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan zonlicht, UV-licht (uit o.a. smartphone, tablet, pc-scherm, ledlampen) en vrije radicalen. Het is belangrijk om schade veroorzaakt door UV-licht en vrije radicalen te voorkomen, omdat  vrije radicalen zeer waarschijnlijk Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie (LMD) kunnen veroorzaken.

De antioxidanten Luteïne, Zeaxanthine en Meso-Zeaxanthine gaan dit proces tegen. Luteïne en Zeaxanthine komen in onze voeding voor. Het meest essentiële antioxidant Meso-Zeaxanthine (aanwezig in het centrum van de macula) komt echter zeer weinig in onze voeding voor en wordt door ons lichaam uit Luteïne gehaald. Naarmate we ouder worden, wordt er steeds minder Meso-Zeaxanthine uit Luteïne gehaald (oorzaak vooralsnog onbekend)

Door het gebruik van voedingssupplementen met de antioxidanten Luteine, Zeaxanthine en Meso-Zeaxanthine wordt de macula-pigmentlaag weer dikker en bevat een hogere concentratie antioxidanten dan een dunnere pigmentlaag. De dikkere pigmentlaag biedt hierdoor meer bescherming tegen schadelijk UV-licht en vrije radicalen. Het UV-licht uit zonlicht, smartphone, tablet, pc-scherm en ledlampen wordt dan beter gefilterd. 

Wie zou een voedingssupplement moeten gebruiken?

  • Personen die een staaroperatie hebben gehad. Hun natuurlijke gele lens is vervangen door een heldere kunstlens waardoor het natuurlijke filter-effect is verdwenen
  • Personen die veel beeldschermwerk doen
  • Personen met contrastproblemen
  • Personen die lage maculapigment-waarden hebbenPersonen van 55 en ouder, dit ter ondersteuning van de conditie van het oog
  • Het is belangrijk om te weten, dat een verlaagde maculapigment-waarde niet alleen ouderen treft. MacuAid ondersteunt de conditie van het oog en ondersteunt bij veering van het oog.

Een van de weinige voedingssupplementen die de 3 antioxidanten Luteïne, Zeaxanthine en Meso-Zeaxanthine bevatten is MacuAid. MacuAid is het resultaat van de jarenlange praktijkervaring van Lex Janssen opticien op het gebied van de werking van antioxidanten in de Macula en de kennis van De NatuurApotheek Pijnacker betreffende voedingssupplementen. Door de toevoeging van het krachtige antioxidant Polygonum Cuspidatum wordt de conditie van het net oog nóg beter ondersteund.

Productinformatie

 Inhoud:

100 capsules

 Gebruik:

1 x daags 1 capsule, tenzij anders geadviseerd

 Producent:

De NatuurApotheek Pijnacker www.natuurapotheek.com

 Samenstelling:

  5% Meso-Zeaxanthine                  200 mg
10% Luteïne                                  100 mg
10% Zeaxanthine                           20 mg
30% Tocotriënolen                         6,7 mg
Polygonum Cuspidatum extract        8 mg
(25% resveratrol)
Vulmiddel: microkristallijne cellulose
Anti-klontermiddel: colloïdaal siliciumdioxide
Capsule: Vega (hydroxypropylmethylcellulose)
Deze capsules zijn lactose-, gluten- en suikervrij

 Bewaren:

Droog en afgesloten bij kamertemperatuur

 Verzend informatie:

Bij een temperatuur boven 25º worden geen MacuAid
voedingssupplementen verzonden 

Voor vragen of bestellingen vult u het onderstaande formulier in;