Eye Diagnostics

Oogdiagnostiek op iedere gewenste locatie

Diagnostische software

RetCAD is een klasse IIa CE 0344-gecertificeerd softwareproduct dat gebruik maakt van Kunstmatige Intelligentie en dat kleurenfundus-beelden analyseert op de aanwezigheid van leeftijdsgebonden Maculaire Degeneratie (AMD), Diabetische Retinopathie (DR) en in de nabije toekomst Glaucoom.

Met de huidige digitale funduscamera's kunnen binnen enkele seconden één of meerdere beelden van een patiënt worden verkregen. RetCAD zal automatisch beginnen met het analyseren van elke verkregen fundusfoto en de gebruiker voorzien van een score- en warmtekaart die de verwijsbare leeftijdsgerelateerde Maculaire Degeneratie en/of Diabetische Retinopathie en/of Glaucoom (in de nabije toekomst) aangeeft.

Hoe werkt het?

 1. Automatische overdracht van fundusbeelden naar Thirona-servers via een beveiligde internetverbinding. De beeldgegevens worden voor de overdracht geanonimiseerd.
 2. Verwerking/analyse op de Thirona-servers met RetCAD AI. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
 3. De resultaten van de RetCAD-software worden teruggestuurd naar de gebruiker en geïmporteerd naar de clienttoepassing. De resultaten kunnen direct worden bekeken online via de Thirona webapplicatie.

De voordelen van RetCAD AI Fundus:

 • Onmiddellijke herkenning van patiënten met tekenen van leeftijdsgebonden Maculaire Degeneratie, Diabetische Retinopathie en/of Glaucoom (in de nabije toekomst). Deze patiënten moeten worden opgevolgd door een oogspecialist.
 • Onmiddellijke herkenning van patiënten zonder tekenen van leeftijdsgebonden Maculaire Degeneratie, Diabetische Retinopathie en/of binnenkort Glaucoom (in de nabije toekomst). Deze patiënten hebben geen follow-up nodig en worden geadviseerd om over één of twee jaar opnieuw een oogonderzoek te laten uitvoeren.
 • Consistente en reproduceerbare resultaten ongeacht de grader/beoordelaar, de werklast of het tijdstip van de dag. 
 • Minder werk voor gecertificeerde graders en oogspecialisten, die in plaats daarvan meer tijd kunnen besteden aan bijvoorbeeld het onderzoeken van afwijkende fundusbeelden en/of patiënten live willen terugzien voor een fundoscopie in mydriasis of OCT.
 • De resultaten van RetCAD staan op hetzelfde niveau als die van getrainde gecertificeerde graders / specialisten.

Specificatie's:

 • RetCAD is een CE 0344 gecertificeerde oplossing.
 • RetCAD is compatible met de meest voorkomende funduscamera's.
 • De aanwezigheid van AMD, DR en spoedig Glaucoom wordt binnen minder dan een minuut bepaald.
 • RetCAD presteert op hetzelfde niveau als menselijke experts.

Voorbeeld:RetCAD Output
RetCAD-output-interpretation.pdf (349.29KB)
RetCAD Output
RetCAD-output-interpretation.pdf (349.29KB)